Wat is nu eigenlijk hypnose en hoe werkt het?

Moeiteloos en blijvend stoppen met roken. Laat ik dit uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Nicotine is de meest verslavende stof ter wereld en houdt vele miljoenen mensen in zijn greep. Één vingerhoedje vol met nicotine is al genoeg om een paard te doden. Gelukkig zit er maar een hele kleine hoeveelheid in elke sigaret, maar het is er, en het bouwt zich langzaam op in je lichaam totdat je erdoor aangetast en ziek van wordt. Soms is het een enorme ziekte zoals kanker, hartafwijkingen of een long-emfyseem. Je hebt besloten dat dit jou niet zal overkomen. Andere keren, zal het iets zijn als een hoestbui of bronchitis. Je hebt nu besloten dat zelfs dát je nooit meer zal overkomen. Je hebt besloten om een niet- roker te worden – om alle zorgen en ziektes die verbonden zijn met sigaretten nu helemaal los te laten. Iedere roker weet dat roken ongezond is, dat het stinkt en heel veel geld kost. Er zijn maar weinig rokers die daar niet mee zouden willen stoppen. Toch doen ze het niet. Of ze doen het wel en vallen na een poosje weer terug in hun oude gewoonten. Stoppen met roken is gewoon heel moeilijk. Of niet misschien?..

Wat is hypnose?Hypnose is heel geschikt om zonder enige moeite een einde te maken aan de verslaving aan sigaretten. De strijd tegen verslavingen speelt zich namelijk af in het bewustzijn en kan heel goed opgelost worden in het onderbewustzijn waar de hypnotiseur wel maar jij zelf niet bijkomt. Blijvend stoppen met roken zonder ontwenningsverschijnselen in maar 1 sessie? Kan dat? Ja! De kracht van hypnose is enorm en er is meestal maar 1 sessie nodig om definitief af te rekenen met je nicotineverslaving.

Hoe dat werkt? Het is aangetoond dat de lichamelijke ontwenning van nicotine eigenlijk heel licht is. Anders zou je ’s nachts wel wakker worden omdat je enorme behoefte hebt aan een sigaret. Er is ook nog niemand verslaafd geweest aan nicotinepleisters. De verslaving zit dus met name in je hoofd. Om specifieker te zijn: in je onderbewustzijn, het stemmetje dat steeds roept om een sigaret. Een hypnotiseur herprogrammeert je onderbewustzijn zodat dit stemmetje verdwijnt en daarmee ook de verslaving.

Hypnose wordt uitgevoerd door opgeleide hypnotiseurs, die een speciale procedure volgen om de geest van de behandelde persoon in een tranceachtige toestand te brengen. Het is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin men ontspannen is en geconcentreerd op een bepaald onderwerp. Geregistreerde patronen van hersengolven tonen aan dat iemand onder hypnose zich in een toestand tussen waken en slapen bevindt. De hypnotiseur “praat” direct met het onderbewustzijn en brengt hier direct wijzigingen en of veranderingen in aan.

Alles wat zich in het onderbewustzijn bevindt, wordt gewoon uitgevoerd. Het geconcentreerd lezen van een boek, waardoor je de wereld om je heen vergeet, is al hypnose. Je rijdt misschien wel eens in de auto op de automatische piloot naar huis en kunt je eenmaal thuis niet veel meer herinneren van de rit zelf. Ook dat is een vorm van hypnose. Hypnose is er in verschillende gradaties; van een lichte trance (het lezen van een boek) tot complete anesthesie (gevoelloosheid). Het meest effectief is echter middeldiepe tot diepe hypnose. Hypnose is geen slaap. Je bent gewoon bij bewustzijn en hoort alles.

Wat is hypnose?

Kun je me iets laten doen wat ik niet wil?

Als je onder hypnose bent, heb je nog steeds je eigen persoonlijkheid en ben je nog steeds jezelf — dus je zegt of doet niets wat je in dezelfde situatie zonder hypnose ook niet zou doen, en je kunt suggesties die je niet wilt accepteren gemakkelijk weigeren (daarom noemen we het ook suggesties).

Een powersessie met directe, klassieke hypnose duurt ca. 1 uur. De sessie bestaat uit een intakegesprek en daaropvolgend de hypnose. Voor een powersessie is het niet nodig om de achtergronden van een probleem te weten. Je hoeft dus niet je verleden uit de doeken te doen of een pijnlijke kwestie op te rakelen. Wil je wel graag een ervaring of overtuiging opsporen en oplossen, dan raden wij je aan om bij ons hypnotherapie te doen. Klik hier voor meer informatie. Heb je na de sessie nog vragen, of op een andere manier behoefte aan contact, dan kun je ons altijd bellen. Wij staan ook na een sessie voor je klaar. Wij hechten veel waarde aan discretie en zullen nooit privé-gegevens van cliënten naar buiten brengen. Voor alle verhalen van cliënten op deze website is toestemming verkregen voor publicatie.

Kom gerust langs onze praktijk. Voor vragen of het maken van een afspraak, kunt u ons bellen of een e-mail sturen.